Στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα Σχολεία, την Πέμπτη 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δύο ακόμα διαδικτυακές συναντήσεις που οργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α).

Αρχικά, σε ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, συνδυάζοντας την εικόνα με τη γνώση, οι μαθητές της Ε΄τάξης έμαθαν για τους πρωτεργάτες της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896, έλαβαν πολλές πληροφορίες για τους πρώτους αυτούς σύγχρονους Ολυμπιακούς, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900, του 1924 και του 2004, γνώρισαν, ανάμεσα στα άλλα πλούσια εκθέματα που κοσμούν το Μουσείο, τις αφίσες, τις δάδες και τα μετάλλια αυτών των διοργανώσεων και, επιπλέον, δοκίμασαν τις γνώσεις τους απαντώντας σε σχετικά κουίζ.

Αργότερα, σε διαδικτυακή συνάντηση με τον Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη, οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης είχαν την ιδιαίτερη χαρά να συνομιλήσουν μαζί του, να ενημερωθούν για το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή και για το πώς βρήκε τη δύναμη, το πάθος και την αποφασιστικότητα που τον οδήγησαν στις αθλητικές επιτυχίες και στο ολυμπιακό βάθρο. Τα παιδιά είχαν μάλιστα τη δυνατότητα να του απευθύνουν και τις δικές τους ερωτήσεις, να μάθουν ποιους στόχους έχει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και πώς προετοιμάζεται για να τους επιτύχει.

Η Ολυμπιακή εβδομάδα είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη σχολική χρονιά στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών και γυμνασίων της Ελλάδας και συνδέει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την εκπαιδευτική πράξη.

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων «Παρίσι» 2024 είναι φέτος η αφορμή να ενσωματωθούν στην 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα θέματα που έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν τις Ολυμπιακές αξίες, με έμφαση το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις θετικές αθλητικές συμπεριφορές.

Από admin