Σε έναν ακόμα σχολικό διαγωνισμό πήραν μέρος, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν, όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στo πλαίσιo του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης». Στον διαγωνισμό αυτό, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, λαμβάνουν μέρος μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού όλων των Δημοτικών Σχολείων, όλων των περιφερειών της χώρας.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές/τριες σε επαφή με ασκήσεις – δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αντιληφθούν ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και αναπτύσσουν ευρύτητα σκέψης, θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές και προβλήματα της καθημερινής ζωής και θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Να θυμίσουμε ότι η συμμετοχή του σχολείου μας σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών “Αριστοτέλης”, που προηγήθηκε τον Μάρτιο του 2024, αλλά και ο Διαγωνισμός Νεοελληνικής Γλώσσας, που θα ακολουθήσει στις 22 Απριλίου 2024, στοχεύει γενικότερα στην εξοικείωση των μαθητών μας με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον,  στην ανάπτυξη των κλίσεων και των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους , στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησή τους, καθώς και στην καλλιέργεια κλίματος ευγενούς άμιλλας, χωρίς να είναι στόχος η συγκυριακή βαθμολογική τους κατάταξη και οι καλές επιδόσεις αυτοσκοπός.

Από admin