Στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο 11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος βρέθηκαν, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του σχολείου μας.

Κάτω από τον ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο, οι μαθητές μας παρακολούθησαν στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, μαζί με πλήθος μαθητών από άλλα σχολεία του νομού μας, την παράσταση «Κραυγές γυναικών στην Ιλιάδα» από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας».

Με την αφήγηση, την κίνηση, την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια να πλέκονται αρμονικά και αντλώντας έμπνευση από την Ιλιάδα, η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “μετέφερε” τους μαθητές μας στοv ομηρικό κόσμο και κέρδισε στο τέλος το θερμό χειροκρότημα τους, ανταμείβοντας έτσι τους συντελεστές της παράστασης για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.

Η εκπαιδευτική μας εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια σύντομη περιήγηση – ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης στα σκιερά του μέρη.

Το «11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2024» διοργανώνεται από τον Δήμο Μεσσήνης από τις 10 έως τις 25 Απριλίου 2024 στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και στο Εκκλησιαστήριο και επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) με σκοπό την ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.

Από admin