Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος, για ακόμη μια σχολική χρονιά, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών “Αριστοτέλης” 2024, που διοργανώνεται από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Διαγωνισμός έγινε ενδοσχολικά και εντός του σχολικού ωραρίου, ώστε να ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία και να προβληθεί το ευ αγωνίζεσθαι. Τα παιδιά διαγωνίστηκαν σε θέματα που αντιστοιχούν στην ύλη που έχουν διδαχθεί έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού στα σχολεία όλης της χώρας, με βάση τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στον εν λόγω Διαγωνισμό, αλλά και στους Διαγωνισμούς Μαθηματικών και Νεοελληνικής Γλώσσας, που θα ακολουθήσουν τον επόμενο μήνα, στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών μας με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον, χωρίς να είναι στόχος η συγκυριακή βαθμολογική τους κατάταξη και οι καλές επιδόσεις αυτοσκοπός.

Ειδικότερα, ο Διαγωνισμός Φυσικών «Αριστοτέλης» για μαθητές Δημοτικού στοχεύει στη βελτιστοποίηση της εκπαίδευσης στα Φυσικά, αφού προσφέρει εμπλουτισμό της εκπαίδευσης σε πρωτότυπα θέματα του γνωστικού αυτού αντικειμένου, θέματα που αντλούνται από την καθημερινή ζωή των μαθητών και που προσελκύουν το ενδιαφέρον τους.

Από admin