Σε έναν ακόμα μαθητικό διαγωνισμό πήραν μέρος, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, οι μαθητές της Ε’ & Στ’ τάξης του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ελληνική Γλώσσα “Κλείταρχος και Βερενίκη”, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, και είναι εγκεκριμένος από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν στην κατανόηση κειμένου και σε δραστηριότητες που αφορούν το λεξιλόγιο, τις μορφοσυντακτικές δομές και την παραγωγή γραπτού λόγου. Η επιλογή των θεμάτων γίνεται με βάση τα ενδιαφέροντα της ηλικίας τους, όπως αυτά αναδύονται μέσα από τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, ενώ οι ασκήσεις και οι δραστηριότητες ακολουθούν το Πρόγραμμα Σπουδών. Τα φετινά θέματα, και για τις δύο τάξεις, αναφέρονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Oι μαθητές μας, συμμετέχοντας στον γλωσσικό αυτό διαγωνισμό, στον οποίο παίρνουν μέρος μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας και του εξωτερικού, όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, καλλιεργούν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για την ελληνική γλώσσα, οξύνουν την αντίληψή τους, την κρίση τους και τη δημιουργικότητά τους.

Από admin