Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ανάκτορο του Νέστορα πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 19 Απριλίου, οι μαθητές των  Γ΄ και Δ΄ τάξεων.

“Επισκεφτήκαμε τον χώρο, μιλήσαμε για τον τρόπο ζωής των κατοίκων, τις ασχολίες τους και μάθαμε ότι το ελαιόλαδο αποτελούσε το κυριότερο προϊόν στο οποίο στηρίζονταν η οικονομία του βασιλείου της Πύλου.

Επειδή και στις ημέρες μας το ελαιόλαδο συνεχίζει να κατέχει σημαντική θέση στην οικονομική ζωή του τόπου μας, γίναμε μικροί γευσιγνώστες. Επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και μυηθήκαμε στα μυστικά του καλού ελαιόλαδου.

Ολοκληρώσαμε το εκπαιδευτικό μέρος της εκδρομής με την επίσκεψή μας στην οικία του Πύλιου Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα .

Θαυμάσαμε την Έκθεση της Συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα René Puaux, η οποία περιλαμβάνει κυρίως χαρακτικά, λιθογραφίες και ελαιογραφίες με θέματα τους ήρωες, τις ηρωίδες και τα σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Παρακολουθήσαμε την ναυμαχία του Ναυαρίνου από το ψηφιακό έκθεμα που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.

Τέλος! Στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων για ΠΑΓΩΤΟ! Δίπλα στο μνημείο που απεικονίζονται οι μορφές του Κόδριγκτον, Χέυδεν και Δεριγνύ”.

Από admin